Huolto/korjausseloste


Hitsauskoneen huoltoon/korjaukseen kuuluu:

  • Korjauksessa vianhaku
  • Puhdistus sisältä (ja päältä siinä määrin, kun lika irtoaa)
  • Itse korjaus tai huolto
  • Testaus koestusvastuksella ja hitsaten
  • Sähköturvallisuustestaus
  • Dokumentointi
  • Kuljetuskuntoon laitto

Useimmiten toimipisteessämme suoritetuissa korjauksissa menee aikaa yhteensä 2-4 tuntia, joten työn osalta korjauksen hinnaksi muodostuu usein 100-250€ (sis. alv). Asiakkaalla tehdyissä korjauksissa aikaa menee usein 1,5-2 kertaisesti johtuen matkoista, työkalujen siirtämisistä ja olosuhteista.


Hinta-arvio

Hinta-arvio annetaan pyydettäessä, mutta se pitää paikkansa vain jos kaikki vian/vikojen syyt ovat tulleet ilmi vianhaussa ennen korjaustoimia. Toisinaan korjaustyötä joudutaan tekemään ennen vianhakua tai sen aikana. Erityisesti vanhaa laitetta huoltoon toimitettaessa asiakkaan onkin hyvä sanoa maksimihinta korjaukselle.


Tarkastusmaksu

Jos laitetta ei kannata korjata, veloitamme tarkastusmaksun tarkastusmaksun (50 € pienet koneet / 100 € isot erillisellä langansyötöllä varustetut ja TIG-hitsauskoneet (sis. alv)) huolimatta vianhakuun kuluneesta työajasta. Jos tällaisessa tapauksessa laitetta on jouduttu korjaamaan vianhaun yhteydessä, veloitamme korjausajalta -50% tuntiveloituksen.


Sähköturvallisuustestaus

Laitteille tehdään sähköturvallisuustestaus huollon tai korjauksen jälkeen sähköturvallisuuden varmistamiseksi. Testaus on vaadittu 2007 alusta (standardi IEC 60974-4). Testauksessa tarkastetaan laite aistinvaraisesti, testataan verkkokytkimen toiminta, suoritetaan tyhjäkäyntijännitteen sekä eristysvastuksen mittaus, ja mitataan suojajohtimen resistanssi. Tulokset kirjataan raporttiin ja laitteeseen lisätään merkintä tarkastuksesta.

Sivumalli: Cool Template